Sulfatfri shampoo hvorfor er det godt

Sulfatfri sjampo hvorfor er det bra

Sulfatfri sjampo hvorfor er det bra

Mange sjampoer og balsam inneholder sulfater. Sulfater er billige, effektive skummende fuktighetsbevarende midler, men de kan være svært sterke og irriterende for noen mennesker. De fleste sulfater inneholder natriumlaurylsulfat (SLS), som er det mest irriterende stoffet. Sulfater er også tilgjengelige som ammoniumlaurylsulfat (ALS) og som natriumlaurethsulfat (SLES).

Hva er sulfat?

Sulfater er en type kjemiske stoffer som ofte brukes i sjampo for å skumme og rense håret. Noen av de vanligste sulfatene inkluderer natriumlaurylsulfat (SLS) og natriumlaurethsulfat (SLES). Dessverre kan disse stoffene være svært irriterende for hodebunnen til noen mennesker, spesielt de som lider av tørr hodebunn eller psoriasis. Sulfater kan også tørke ut håret, noe som gjør det krusete og vanskelig å håndtere.

Hvorfor sulfatfri sjampo?

Sulfatfri sjampo er bra fordi den ikke tørker ut håret. Sulfater er en tøff ingrediens som fjerner håret for oljer, og etterlater det tørt og skadet. Sulfatfrie sjampoer inneholder ikke disse ingrediensene, og er derfor mye skånsommere for håret.

Sulfater i sjampo

Sulfater finnes i mange vanlige sjampoer og de bidrar til å skumme opp produktet. De kan imidlertid være veldig harde for både hodebunn og hår, og kan også tørke ut håret.

En sulfatfri sjampo inneholder ikke disse skadelige ingrediensene og er derfor mye skånsommere mot håret ditt. Denne typen sjampo vil ikke skumme like mye som en vanlig sjampo, men det betyr ikke at den er mindre effektiv. Tvert imot!

Sulfatene fjerner ikke bare overfladisk fett fra hodebunnen, men tar også med seg naturlige oljer. En sulfatfri sjampo vil derfor rense hodebunnen på en skånsommere måte, uten å tørke ut håret.

Fordeler med sulfatfri sjampo

Sulfatfri sjampo er bra fordi:

1. det er skånsommere mot håret og beskytter det derfor bedre
2. Den tørker ikke ut håret
3. den bevarer hårets naturlige oljer som ellers ville blitt vasket bort
4. det reduserer risikoen for allergier og irritert hodebunn

Ulemper med sulfatfri sjampo

Ulempene med sulfatfri sjampo er at det kan være vanskelig å finne en god og billig sulfatfri sjampo. I tillegg kan enkelte sulfatfrie sjampoer inneholde stoffer som ikke er så bra for håret, som f.eks. Silikon.

Sulfatfri sjampo – en god idé?

Sulfatfri sjampo har mange fordeler. For det første er sulfater veldig rensende ingredienser, så hvis du trenger å fjerne fett eller smuss fra håret ditt, kan en sulfatfri sjampo være det beste valget. Sulfater kan også tørke ut og irritere hodebunnen din, så en sulfatfri sjampo kan være mildere.

Til slutt inneholder mange vanlige sjampoer kjemikalier som parabener og ftalater, som kan ha skadelige effekter på helsen din. Sulfatfrie sjampoer er ofte fri for disse ingrediensene, så det er et sunnere valg.

Kommentarer (0)

    Legg igjen en kommentar

    Kommentarer må godkjennes før de dukker opp